Top 8 cele mai eficiente strategii de marketing

Posted on
strategii de marketing

Are afacerea dvs. o strategie de marketing puternică?

Indiferent dacă sunteți o companie Fortune 500 sau un magazin de o singură persoană, pentru a avea succes, trebuie să aveți strategii de marketing și trebuie să le implementați în mod consecvent. Cu toate acestea, nu trebuie să coste o avere.

Cheia este dezvoltarea unei strategii de marketing care formează o bază solidă pentru eforturile dvs. promoționale. Punerea în aplicare a activităților de promovare, cum ar fi publicitatea, corespondența directă sau chiar crearea de rețele de vânzări unu la unu fără o strategie de marketing, este cum ar fi cumpărarea de perdele pentru o casă pe care o construiți înainte de a avea un plan de arhitectură. Cum ați ști câte perdele să cumpărați sau ce dimensiune ar fi trebuit să fie?

Puteți dezvolta o fundație puternică de marketing prin:

1. Definirea produsului sau a serviciului dvs.:Cum este ambalat produsul sau serviciul dvs.? Care este motivul că clienții dvs. cumpără? Este posibil să vindeți instrumente software bazate pe web, dar clienții dvs. cumpără productivitate sporită, eficiență îmbunătățită și economii de costuri. Și dacă oferiți mai multe produse sau servicii care sunt cele mai viabile de promovat?

2. Identificarea pieței țintă: Toată lumea sau oricine ar putea fi potențiali clienți pentru produsul dvs. Cu toate acestea, probabil că nu aveți timp sau bani pentru a pune la dispoziția tuturor sau oricui. Cine este clientul dvs. ideal? Cu cine are sens să vă petreceți timpul și banii pentru a vă promova serviciul? S-ar putea să-ți definești clientul ideal în ceea ce privește venitul, vârsta, zona geografică, numărul angajaților, veniturile, industria etc. De exemplu, un terapeut de masaj ar putea decide că piața țintă sunt femeile cu venituri de 75 000 $ sau mai mult, care trăiesc în zona X.

3. Cunoașterea competiției: Chiar dacă nu există concurenți direcți pentru serviciul dvs., există întotdeauna un tip de competiție. Ceva pe lângă produsul dvs. este în competiție pentru banii potențialului client. Ce este și de ce ar trebui ca potențialul client să își cheltuiască banii cu dvs.? Care este avantajul dvs. competitiv sau propunerea unică de vânzare ?

4. Găsirea unei nișe: Există un segment de piață care nu este în prezent servit sau nu este servit bine? O strategie de nișă vă permite să vă concentrați eforturile de marketing și să dominați piața, chiar dacă sunteți un jucător mic.

5. Dezvoltarea gradului de conștientizare: este dificil pentru un potențial client să cumpere produsul sau serviciul dvs., dacă nici măcar nu știe sau nu-și amintește că există. În general, un potențial client va trebui să fie expus la produsul dvs. de 5 până la 15 ori înainte de a fi probabil să se gândească la produsul dvs. în caz de necesitate. Nevoi de multe ori apar în mod neașteptat.

6. Credibilitatea . Clienții potențiali trebuie să aibă încredere că vei livra ceea ce spui că vei face. Adesea, în special în cazul achizițiilor mari sau riscante, trebuie să le oferiți posibilitatea de a “eșantiona”, “atinge” sau “gusta” produsul în vreun fel. De exemplu, un formator ar putea câștiga credibilitate și ar permite clienților potențiali să “eșantioneze” produsul prin oferirea de prezentări gratuite pe oră pe teme legate de aria lor de specialitate.

7. Fii consistent: Fii consistent in orice fel si in tot ceea ce faci. Aceasta include aspectul materialelor dvs., mesajul pe care îl furnizați, nivelul de servicii pentru clienți și calitatea produsului. A fi consecvent este mai important decât a avea cel mai bun produs.

8. Menținerea atenției: Focusul permite o utilizare mai eficientă a resurselor rare de timp și bani. Bugetul dvs. promoțional vă va aduce o rentabilitate mai mare dacă îl utilizați pentru a promova un singur produs pe o piață țintă definită și dacă promovați același produs pe aceeași piață țintă pe o perioadă continuă de timp.

Înainte de a lua în considerare elaborarea unei broșuri, difuzarea unui anunț, implementarea unei campanii de corespondență directă, aderarea la o organizație pentru crearea de rețele sau chiar efectuarea unui apel de vânzări, începeți prin dezvoltarea unei căi de succes prin dezvoltarea unei strategii de marketing coerente și concentrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *