Marketingul din gura in gura

Posted on
Marketingul din gura in gura

Stii care e cea mai ieftina si ieficienta metoda de a creste pe piata?

Marketingul din gura in gura!!!

Marketingul din gura in gura a fost intotdeauna un instrument important pentru companii. Acesta conduce spre vinzari deoarece cumparatorii doresc sa fie siguri ca fac alegerea potrivita atunci cind efectueaza o achizitie. Audierea altor persoane ajuta la construirea increderii cumparatorului ca achizitia lor nu va fi o greseala.

Intreprinderile mici se gindesc deseori la marketingul din gura in gura, ca publicitate gratuita. Dar cuvintul din gura este atit de puternic incit intreprinderile mari toarna milioane de dolari in campaniile publicitare pentru a face pe consumatori sa creada ca toata lumea are o experienta extraordinara cind isi cumpara produsele lor.

Iata 12 de tactici gratuite si cu costuri reduse pe care le puteti adopta pentru marketingul din gura in gura

 1. Furnizeaza produse si servicii de top. Clientii vor lauda numai virtutile voastre daca sunt multumiti de ceea ce au cumparat. Ce vindeti si cum il vindeti, ar trebui sa depaseasca asteptarile clientilor. Amintiti-va, cuvintul din gura functioneaza in doua feluri. Daca clientii sunt nemultumiti, ei se vor plinge cu voce tare si in public despre experienta lor proasta. Citeva lucruri de baza: zimbiti la clienti atunci cind vorbiti cu ei. Fi politicos. Raspundeti la intrebarile lor. Nu-i face sa astepte in mod inutil.Daca oferiti un serviciu, faceti proiectele clientilor la timp si in limitele bugetului. Tineti-i la curent cu schimbarile, intirzierile sau alte informatii pe care ar dori sa le cunoasca.
 2. Fii prietenos.  Daca aveti clienti care vin in magazin sau restaurant in mod regulat, zimbiti, salutatii si intrebati ce fac astazi. Daca stiti numele unui client, strigatil dupa nume. O atitudine prietenoasa si citeva secunde de discutii mici fac ca majoritatea oamenilor sa se simta bineveniti si ca ei sa aiba de-a face cu un prieten. Daca aveti clienti care va suna, faceti acelasi lucru, daca este posibil. Secretul aici: trateaza-ti clientii asa cum ti-ai dori sa fii tratat singur.
 3. Raspundeti intrebarilor cu faptele, nu jargonul. Repetati raspunsul astfel incit clientul sa inteleaga acest lucru.
 4. Multumeste clientilor. Tuturor le place sa fie apreciati, iar clientii tai nu fac exceptie. Desi este posibil ca cuvintele sa fie imprimate pe chitante sau sa fie incluse in confirmarile prin e-mail ale vinzarilor sau tu sau personalul tau sa spui personal “Multumesc”, sa faci ceva precum trimiterea unei carti de multumire scrise de mina unor clienti noi sau unui client care se intoarce  merita recomandata.
 1. Daca un client solicita o reclamatie cu privire la produsul sau serviciul tau. Ceretii scuze (chiar daca credeti ca clientul este gresit) si rezolvati problema sau oferiti o rambursare. Prin gestionarea rapida si eficienta a problemelor,  puteti transforma clientii furiosi in fani si sustinatori.
 2. Asigurate ca  sunteti intotdeauna politicosi, indiferent cit de nepoliticos sau suparat poate fi un client. Nu ridicati niciodata vocea.
 3. Fii personal vizibil pe piata ta. Alaturate grupurilor unde clientii tai se alatura si participa frecvent la intilniri si evenimente. Discuta cu oamenii la intilniri pentru a afla ce fac si ce este important pentru ei si cu ce provocari se confrunta. Cind se poate, da sfaturi sau indica-le catre resursele de care au nevoie, chiar daca nu are nimic de-a face cu afacerea ta. Obiectivul este sa gindesti ca pe un prieten si pe un rezolvator de probleme – nu doar un agent de vinzari.
 4. Fii activ in social media. Configura paginile Facebook, Twitter, Google + si Linked In pentru afacerea ta. Alege canalele media sociale in care sunt, cel mai probabil sa ajunga clientii tai tinta. Desfasoara concursuri si promotii speciale pentru a incuraja actiunile. Fii activ nu doar iti crea cont
 5. Cind oamenii te lauda, intreaba daca poti sa folosesti comentariile lor pe site-ul tau si / sau in materialele promotionale. Comentariile sunt marturii pe care le puteti folosi pentru a ajuta ca prospectii sa “auda” lucruri bune despre compania ta.
 6. Publicati publicitatea pe care o primiti. Daca te citeaza un reporter, cistigi un premiu, esti oaspete la un talk-show, lasa alti oameni sa stie despre asta.
 7. Fii implicat in comunitatea ta. Indiferent daca sponsorizezi o echipa mica sau un eveniment organizational, participarea ta te va ajuta.
 8. Multumeste persoanelor care te recomanda la altii. Cum ii multumesti depinde de natura afacerii tale. Multumirile pot fi sub forma unei carti de multumire scrise de mina, a unui cupon, sau a le unor reduceri. Multumind pe cei care te ajuta, ii va face sa simta ca eforturile lor sunt apreciate, ceea ce ii va face sa fie bucurosi si sa te recomande si mai multor persoane.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *