Dublați afacerea dvs. în 30 de zile

Posted on

Cum îți dublezi vânzările fără a-ți crește costurile? Uită-te de ce oamenii cumpără.

Știu la ce te gândești,  încă o promisiune că cineva încearcă să-mi spună cum pot să-mi dublez afacerea. Este aceasta încă o înșelătorie sau ar putea fi posibil să-mi dubleze, tripleze sau chiar cvadrupleze afacerea mea în următoarele 30 de zile?

Să începem cu de ce oamenii cumpără ceva. Dacă vă uitați la toate cele 4 motive, primul lucru pe care îl veți observa este că toți sunt emoționali. Oamenii cumpără emoție, nu logică. Nu contează cu adevărat ce vindeți, dacă vindeți orice altceva decât emoție, vă pot garanta că vă pot dubla vânzările făcând doar o mică schimbare în modul în care vă prezentați produsele.

Să ne uităm la cele 4 motive de ce oamenii cumpără. În primul rând, ei cumpără din motive de dragoste sau de sex. Da, sexul vinde și este un instrument de marketing foarte puternic, dacă știi cum să îl folosești cu tact. În al doilea rând, oamenii cumpără deoarece doresc ca visele lor să devină realitate. Indiferent de visele pe care le avem, mai mult decât orice, dorim ca aceste vise să se realizeze. Poziționați-vă produsele ca un instrument pentru a ajuta o persoană să-și trăiască visele și veți vedea saltul vânzărilor aproape peste noapte!

Al treilea motiv pentru care oamenii cumpără este că aceștia caută modalități fără efort de a face bani. Asta e destul de evident dacă te uiți la popularitatea multora dintre produsele vândute, care promiteau mari bani în schimbul muncii ușoare pe care oricine o poate face.

Iar ultimul motiv pentru care oamenii cumpără este că vor primi fie ceva gratuit, fie că primesc un chilipir. Știți de cineva care nu vrea o oportunitate sau cine nu iși dorește  de a obține ceva pentru nimic?

Uitați-vă la beneficiul principal pe care îl oferă produsul sau serviciul dvs. Poate fi folosit pentru a se încadra în una din cele 4 categorii, sau trebuie să săpați mai adânc. Un exemplu ar putea fi o companie de asigurări care să facă publicitate că asigurarea de viață vă va ajuta să “trăiți visele” prin eliminarea tuturor temerilor de a vă pierde securitatea financiară.

Dacă sunteți într-adevăr într-un blocaj și nu pare că se potrivesc nici o parte a produsului sau serviciului dvs. în oricare dintre aceste 4 categorii, încercați să publicați ceva gratuit sau la un preț redus, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de chilipir. Nu există o industrie care nu poate folosi această categorie.

Mai mult despre acest subiect, poti gasi in cartea Marketing Motivational

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *