Daca clientii nu cumpara, intreaba-i de ce?

Posted on
clientii nu cumpara

Vrei sa stii cum poti obtine mai multe vinzari? Intreaba oamenii care nu cumpara de la tine. 

Exista o singura intrebare pe care multi comercianti uita sa o intrebe . I-ai intrebat pe clientii tai ce vor? De ce clientii nu cumpara de la tine?

Businessul nu este niciodata mare, intotdeauna este loc de mai bine. Foarte rar aud o companie spunind ca afacerea nu a fost niciodata mai buna sau ca este fantastic.

Vad atit de multe companii care ignora unele dintre cele mai evidente reguli si isi pierd clientii. Acestia sunt aceiasi comercianti care se pling ca traficul lor este scazut sau ca clientii nu cumpara.

Inca nu am auzit, un comerciant ca intreaba clientul care nu cumpara; “Scuzati-ma, pentru a-mi servi mai bine clientii, am observat ca nu ati gasit ce ati dorit. Si as vrea sa stiu ce nu va placut. Poate ca ar trebui sa schimbam ceva. ” Nu este o intrebare grea.

Este intotdeauna important sa multumim clientilor care cumpara, dar discutia cu persoana care nu a cumparat poate fi chiar mai importanta.

Sa spunem,  ca raportul dvs. de vinzari este de 1 din 5 – pentru fiecare cinci persoane pe care le vedeti, faceti o vinzare. Ce-i cu celelalte patru? De ce nu au cumparat?

Poate ca a fost selectia, sau pretul tau. Daca nu intrebi, nu vei sti niciodata. 

Scopul nu este de a transforma vinzarea. Este sa cistigi cunostinte despre ceea ce poti sa faci data viitoare.

 Sa ne uitam la un magazin de imbracaminte.

Au venit 10 clienti si ai facut doua vinzari. Multumiti clientilor si intrebati-i pe ceilalti de ce nu au cumparat. Ai opt motive diferite. Ce faci? Nimic. Nu ai suficienta informatie pentru a lua o decizie. 

Dar daca din cei opt, aveti sase persoane care spun ca nu isi pot gasi marimea sau ca preturile sunt prea mari. Acum aveti ceva de facut. Trebuie sa faci unele modificari.

Satisfacerea nevoilor clientilor tai nu poate fi realizata doar prin analizarea a ceea ce vindeti. Este ceea ce nu vindeti, ceea ce nu faceti, ceea ce nu-i dati clientilor, este ceea ce conteaza.

Oamenii iubesc sa dea sfaturi. Tot ce trebuie sa faceti este sa intrebati. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *