Cum să identificați piața țintă

Posted on
piața țintă

Piața dvs. țintă constă în oameni și întreprinderi care au cea mai mare probabilitate de a cumpăra ceea ce vindeți. Iată cum să le identificați pentru a vă putea concentra eforturile de marketing asupra lor.

Știind cum să identificați piața țintă este unul dintre pașii cei mai importanți pe care trebuie să-i faceți atunci când începeți o afacere sau lansați noi produse și servicii. Atunci când aveți ideie cine este clientul dvs. țintă, nu puteți crea doar un produs care se potrivește mai bine nevoilor lor, puteți, de asemenea, să realizați o publicitate mai bună. Dar cum identificați persoanele care au cea mai mare probabilitate de a cumpăra ceea ce vindeți ?

Iată șase pași care te vor ajuta să te concentrezi pe piața țintă:

Începeți cu problema

O modalitate bună de a determina cine este probabil să devină clientul dvs. este să clarificați problema pe care o adresează produsul sau serviciul dvs. De exemplu, aveți un serviciu de curățenie în casă. Problema pe care o rezolvi este să faci curățenie pentru oamenii care nu pot sau nu vor să facă ei înșiși acea muncă. Familiile cu venituri superioare, familiile în care lucrează ambii părinți și persoanele în vârstă care nu mai au capacitatea de a-și face propria curățenie, sunt toți potențialii clienți pentru serviciile dvs.

Definiți caracteristicile clientului

Afișarea caracteristicilor clientului dvs. tipic reprezintă un alt pas bun spre identificarea publicului țintă. Aceste caracteristici nu trebuie să fie personale; acestea se pot referi la stilul de viață, veniturile obținute, venitul disponibil, locația geografică, hobby-urile și multe alte lucruri. De exemplu, pentru un serviciu de grădinărit, un tip de client țintă sunt persoanele care locuiesc în cartiere cu peluze bine amenajate, plantații atrăgătoare și flori colorate în jurul casei. Afacerea ar putea, de asemenea, să vizeze clienții corporativi care doresc ca birourile lor să fie amenajate. Pentru o afacere specializată în domeniul securității la domiciliu, clienții ideali se pot afla într-o zonă rezidențială care are o rată ridicată a criminalității și în zone rezidențiale cu venituri ridicate. Femeile care trăiesc singure care se tem de siguranță pot fi un alt potențial client țintă pentru vânzări.

Care este piața primară?

Multe produse și servicii abordează nevoile unei varietăți de persoane, dar au încă un public primar. Aceștia sunt cei care:

  • obțin cele mai multe beneficii
  • au cea mai mare nevoie de aceste servicii / produse
  • au capacitatea de a plăti pentru ele
  • cumpără cea mai mare cantitate din ele în mod regulat.

Știind cine reprezintă acest public primar ar trebui să fie obiectivul dvs. atunci când încercați să identificați piața țintă. De exemplu, pentru o brutărie, consumatorul local poate fi o sursă bună, dar cireașa de pe tort  poate fi restaurante locale care cumpără pâine și deserturi în cantitate mare, pentru a servi clienții lor.

Studiați clienții actuali

Evaluarea clienților dvs. actuali și identificarea caracteristicilor comune pe care le împărtășesc este o modalitate excelentă de a afla cine altcineva ar putea fi un client potențial pentru dvs. Înțelegeți de ce clienții dvs. curenți cumpără de la dvs., evaluați clienții care sunt cei mai promițători sau cei mai loiali. Acum știi profilul celor care sunt cel mai probabil să devină clienții tăi. Acesta este un bun punct de pornire pentru a vă identifica publicul țintă.

Are legatura cu Planul de marketing

Cine este competitorul dvs.?

Urmărirea a ceea ce face competiția este o idee minunată în mai multe moduri și vă poate ajuta să identificați și publicul țintă. Dacă campania de marketing a concurentului vizează un anumit segment de clienți, există o șansă bună să fi văzut acolo o oportunitate de marketing și că exploatează acest lucru. Urmăriți campaniile de marketing ale celor mai apropiați concurenți, broșuri, site-uri web și agende social media pentru a înțelege baza de clienți țintă. Cercetarea dvs. poate genera segmente de industrie sau nume de clienți specifici pe care ar trebui să le vizați.

Cine cumpără și de ce?

În mod surprinzător, cunoașterea tipului de client care are nevoie de serviciul dvs. poate să nu fie suficient pentru a câștiga vânzări. De exemplu, văduva vârstnică care trăiește singură poate avea nevoie să aibă pe cineva să facă curățenia pentru ea, nu își poate permite însăși serviciul. Clientul real: fiica văduvei de 50 de ani care alege și plătește pentru serviciu.

Un sfat final: amintiți-vă că “toată lumea” nu este o piață țintă. Chiar dacă toată lumea sau toată lumea dintr-o anumită industrie ar avea nevoie de ceea ce vindeți, nu veți putea ajunge la “toată lumea” cu un buget pentru o afacere mică. Pentru a avea succes, utilizați sfaturile de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *