Cum cumpar de pe Aliexpress

Posted on
cumpar de pe aliexpress

Foarte des cumpar de pe Aliexpress, lucruri de toate tipurile, de la chitibusuri pina la telefoane mai scumpe.

Aliexpress e cel mai mare magazin chinez, si unul din cele mai mari la nivel global. Dar defapt el nu este un magazin si este o platforma mare pentru mici magazine. Un fel de Mall, unde mai multi vinzatori arendeaza o bucatica.

Deci ca sa pot sa cumpar de pe Aliexpress, am nevoie sa ma inregistrez. Deci inainte de prima ta cumparatura-fa-ti un cont. Nu e nimic complicat: in dreapta (a ta cind te uiti spre calculator) sus este butotnul de join/sign in.cumpar de pe Aliexpress

Fa un click pe butonul join free, acolo iti cere un mail, nume, prenume, si o parola. Si atit contul e gata.

Acum esti liber sa-ti cauti produsul dorit, sunt o sumedenie de lucruri ieftine, scumpe, calitative si mai putin calitative.

Cind ti-ai gasit marfa dorita, studiaza atent ce scrie pe pagina produsului, de ce? Pentru-ca de multe cumparatorii se uita la pret si aleg ce e mai ieftin dar se poate sa fie scris pe pagina ca produsul nu are cutie, sau unele accesorii lipsesc.

Apoi este un buton de feedback cumpar de pe aliexpress, acolo gasesti parerile celor care deja au cumparat produsul, gasesti si poze reale.

Daca vrei tare dar ar trebui sa vrei, citeste si garantiile oferite (in imaginea de mai sus-ultima casuta), aici afli ce iti ofera vinzatorul in cazul in care se pierde produsul, in cit timp ajunge, s.a.

Trage cu ochiul si la ratingul vinzatorului. Nu recomand magazinele cu rating mic desi mi s-a intimplat sa cumpar de pe aliexpress si de la vinzatori mici, iar parerea mea despre ei e la jumatate. O parte sunt seriosi si au dorinta de a creste, cealalta parte sunt doar pentru a te jefui de bani. Si cel mai interesant e ca ei nu te jefuiesc, tu singur le dai banii 🙂 .

Acum adauga produsul in cos si mergi spre a plati.

O sa-ti ceara o adresa unde o sa primesti produsul, introdu adresa exacta daca vrei sa-ti ajunga la tine in localitate si nu in alta parte, pe alt nume.

Dupa aceasta acceseaza “place order”

cumpar de pe aliexpress

O sa te redirectioneze spre alta pagina unde trebuie sa achiti produsul. Sunt multe forme de plata, pentru Moldova,cel mai bun e sa achiti cu cardul sau qiwi(poti pune bani la orce terminal qiwi). Si deja te inarmezi cu rabdare, pentru-ca coletul ajunge intre 20 si 60 de zile. Uneori si mai mult.

Dar daca trece termenul de 60 de zile te poti alege cu banii inapoi. Insa despre utilizarea garantiilor o sa vorbim in alt articol.

Eu cumpar de pe Aliexpress pentru siguranta pe care o ofera, sigur nu sunt increzut tare in ei dar comparativ cu restul magazinelor chineze, au o anumita autoritate. Cel mai tare ma bucura faptul ca banii imi sunt inghetati de sistem pina cind confirm ca am primit coletul si e totul in regula.

Tu ai mai cumparat ceva din China? Spune parerea ta si altor persoane.

Scrie-mi in comentarii despre experienta traita sau daca ai o neclaritate o sa gasim un raspuns

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *