Ce atitudine ai fata de clientul tau?

Posted on
atitudine

Atitudinea fata de clienti este principalul motiv pentru care clientii revin sau nu la serviciile tale!

De cite ori esti intrebat cum iti mai merge? Ce raspunzi? Ce atitudine ii oferi clientului?

Se intimpla de multe ori sa ai cele mai bune servicii din oras, un pret excelent pentru ceea ce oferi dar clientii nu abunda sa cumpere de la tine.

De ce? Sunt multe motive dar unul din principalele este ce atitudine au angajatii tai fata de clienti.

Este necesar un comportament placut si sa arati oamenilor ca iti pasa de ei.

Am auzit de foarte multe ori raspunsul ca nu ne prea merge bine, cind intrebi pe cei dintr-o oarecare afacere, cum le merge.

De exemplu cind mergi intr-un restaurant, chelnerul iti spune, “pe aici a cam venit criza, rezervarile au scazut. Cistigam ceva banuti dar cred ca o sa-mi caut altceva de lucru.”

Daca vorbesti cu managerul sau cu stapinul restaurantului ai mari sanse sa auzi un raspuns de genul: “Cind ne-am deschis aveam vise mari. Dar totul s-a naruit,nimic nu functioneaza. Avem cea mai buna mincare dar cred ca pe viitor o sa ne gindim, serios, sa ne inchidem.

Cine vrea sa se intoarca pentru a asculta vestile rele?

Clientilor le place sa-si investeasca timpul si banii cu cistigatorii, nu cu plingaciosii.

O atitudine proasta plus sa povestesti ca-ti merge nu prea bine cu siguranta o sa duca la faptul ca clientii nu o sa se reintoarca.

Cuvintele cistigatoare ale chelnerului ar fi putut sa includa aceste observatii: “Noi suntem noi, dar oamenii din aceasta comunitate ne-au observat. Au auzit lucruri frumoase despre serviciul nostru si despre varietatea din meniu”.

Managerul ar fi putut sa-si fi exprimat speranta: “Ati vazut vreodata o astfel de viziune splendida? Vom obtine clienti constanti. Suntem mindri de bucatarul nostru, care primeste multe complimente. Cind o sa reveniti, este posibil sa trebuiasca sa apelati pentru rezervari “.

Cind afacerea ta merge rau (si majoritatea Intreprinderilor o patesc periodic), pastrati-va Indoielile. Amintiti-va, dispozitiile sunt la fel de contagioase ca bolile …

Cautati partea buna. Fara a fi inselatoare, puteti gasi semne incurajatoare si le puteti impartasi clientilor si potentialilor clienti. Increderea evidenta inspira cumparatorii obisnuiti si atrage noi clienti.

 

S-ar putea sa-ti placa si Daca clientii nu cumpara, intreaba-i de ce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *