90% din noile produse din acest an vor eșua

Posted on

Cum să vă asigurați că noile dvs. produse vor reuși?

În toți anii, două lucruri au rămas constante.

1. 90% din noile produse în acest an vor eșua.
2. Marketerii vor da vina pe rata de eșec

 • scăderea loialității mărcii
 • climatul economic actual
 • eșecul planetelor și al stelelor

Raportul dintre eșecurile noilor produse și succese nu sa schimbat prea mult în ultimii douăzeci de ani. Nu se va schimba atâta timp cât produsele continuă să fie construite înapoi.

În programul tradițional de dezvoltare a produselor noi, cercetarea și dezvoltarea (R & D), marketingul sau un antreprenor eronat, vine cu o presupusă idee revoluționară. Ei se roagă zeilor de marketing că poate o vinde cineva. Nu pare să conteze că este posibil să existe o cerere redusă pentru produs deoarece managerul sau antreprenorul nostru este prea imfumurat să vadă acest lucru.

Modul mai inteligent este de a determina ceea ce consumatorul vrea să cumpere în primul rând și să-l facă pentru el. E mai usor. Aproape fără durere.

Cu toate acestea, majoritatea companiilor continuă să dezvolte produse pe care doresc să le vândă, mai degrabă decât ceea ce vrea să cumpere consumatorul. Acest lucru este trist în cazul antreprenorilor mai mici care își cheltuie economiile de o viață și încearcă să-și comercializeze produsul atunci când ar fi putut să-și salveze banii și sănătatea lor, cheltuind niște bani pe cercetare.

Confruntarea cu consumatorii în primele etape reprezintă începutul competiției. Veți avea nevoie de acest start, pentru că dacă produsul dvs. este un succes, acesta va fi eliminat la cel mult șase luni mai târziu de competiție. Consumatorii ar trebui să fie adusi în procesul noului produs chiar la început … când produsul se află în stadiul de germinare.  Lucrul în avans cu consumatorii este esențial.

  Un efort de succes nu incepe cu un produs, ci cu o cercetare care identifica o necesitate de baza a consumatorului. Găsirea cârligului emoțional optim este cel mai important aspect al marketingului creativ și este la fel de important ca și Ideea Mare.

ABORDAREA CORECTĂ

E înșelător de simplu.

Pe scurt, creez produse ipotetice și le pun într-un cadru real. Când consumatorii spun “Da, aș cumpăra produsul”, știu că am un câștigător.

Lucrez produsul pe hârtie sub formă de anunțuri pline de culoare.  Vrem ca consumatorii să reacționeze exact așa cum ar face în lumea reală, astfel încât producem aceste idei pentru ca consumatorii să ne dea senzația despre intenția lor de cumpărare.

Aceste anunțuri conțin:

 • nume de produse
 • Caracteristici și avantaje
 • categoria
 • poziționarea și sugestia de utilizare, “stilul de viață” etc.
 • pachete originale de ambalare și livrare
 • imagini grafice originale

De ce anunțurile? Scrierea anunțurilor vă obligă să vă uitați la produsul dvs. din punct de vedere al marketingului. Consumatorii nu sunt nici raționali, nici consecvenți în obiceiurile lor de cumpărare. Dacă nu puteți vinde produsul sau serviciul cu un anunț care se concentrează pe o propunere de vânzare unică, este posibil să nu îl puteți vinde deloc.

De ce anunțurile? Deoarece hârtia este mult mai ieftină decât prototipurile. Ele vă vor ajuta să găsiți mai repede defectele fatale. Puteți crea douăzeci de concepte de culoare, cu o varietate nelimitată de idei, pentru costul unui prototip de produs. De ce anunțurile? Pentru că puteți păstra plicul creativ care se întinde până când se fixează. Lucrul frumos de a face munca preliminară cu anunțuri și feedback-ul imediat al consumatorilor este că nu trebuie să vă fie frică să faceți greșeli. Puteți explora fiecare capriciu creativ. De asemenea, anunțurile vă permit să efectuați modificări asupra produsului înainte de a intra în lumea reală.

“Cum poți să dezvolți un anunț pentru un produs care nu există?”. De ce nu? Persoanele care scriu anunțurile și produc atracțiile provocatoare pentru filme fac acest lucru tot timpul. Anunțurile, reclamele TV sunt finalizate cu mult înainte de producerea filmului.

Cele mai multe filme importante sunt pre-testate, la fel ca în procesul nostru. În cazul în care încheierea nu se joacă bine, producătorii o pot schimba. Dacă personajele nu joacă bine, ele pot fi întărite în camera de editare.

CONSTRUCȚIA PRODUSULUI PENTRU CONSUMATOR

Aceste anunțuri sunt afișate grupurilor de consumatori care reprezintă ceea ce credeți că este piața dvs. țintă. Cheia este de a face consumatorii să reacționeze, deoarece în lumea reală consumatorii reacționează la tot ceea ce văd. Consumatorii pur și simplu cumpără sau nu cumpără.

Când afișăm aceste anunțuri consumatorilor, se pot întâmpla câteva lucruri.

 • le place produsul, dar urasc poziționarea
 • le place poziționarea, dar urăsc produsul

Nu vă temeți de respingere în acest stadiu. Pentru că nu ai risipit niciun ban sau resurse. Amintiți-vă, este doar o hârtie.

Înapoi la placa de desen

După prima rundă, este timpul să-ți ling rănile. Acum, luați anunțurile dvs. unul câte unul și studiați-le.

Puteți schimba –

 • produsul dvs.
 • poziționarea dvs.
 • premisa dvs. de vânzare

Pe baza reacțiilor , puteți –

 • adăugați noi concepte,
 • sa scoateți conceptele care nu au funcționat deloc,
 • păstrați cele mai puternice concepte care vor servi ca valori de referință

Apoi, reluați conceptul revizuit în noi teritorii – oriunde credeți că este piața dvs. țintă.

Aceasta este continuată până când –

 • se realizează sinteza celor mai promițătoare produse
 • pozițiile sunt definite
 • motivațiile de cumpărare sunt determinate

În aproape fiecare program, se va întâmpla ceva ciudat. Consumatorii vă vor oferi un produs sau o poziționare pe care nu v-ați gândit înainte. Acest lucru se întâmplă aproape întotdeauna. Dacă aveți o astfel de idee, mergeți cu ea. Rămâneți flexibil și vă puteți face visurile să devină realitate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *