10 pasi simpli pentru a scrie articole

Posted on
scrie articole

Scrierea articolelor – si distribuirea lor catre alte site-uri – este o modalitate dovedita de a te pozitiona ca expert in industria ta.

Probabil ai auzit ca scrierea articolelor este o modalitate excelenta de a promova afacerea. Dar cum ajunge cineva sa scrie articole bune? Mark Twain a spus cel mai bine: “Scrie, scrie, apoi scrie.”.

Pentru a face sarcina mai usor de gestionat, imparte procesul in acesti 10 pasi simpli. Si scrie articole de top.

Pasul 1: Obtine o idee. Multi oameni se opresc din scris, deoarece cred ca trebuie sa vina cu o idee noua. Este mult mai bine sa incepi prin a scrie despre subiectele pe care le-ai citit deja si despre care ai opinii. Uitate la titlurile articolelor si alege citeva subiecte despre care ai putea scrie.

Pasul 2: Daca esti ca majoritatea oamenilor, vei incepe sa ai idei grozave pentru articole si apoi le uiti imediat. Scrie ideile intr-un notebook de buzunar imediat ce ai ideea. Nu vei folosi toate ideile pe care le scrii, dar unele vor fi de succes.

Pasul 3: Acum, cind ai un subiect, trebuie sa scrii o propozitie care contureaza paragrafele pe care le vei scrie. Teza va merge asa: Tu (cititorul) trebuie sa stii despre importanta _____________ din cauza ________, ________ si ________.

Pasul 4: Scrie primul paragraf.

Pasul 5: Scrie doua sau trei propozitii despre fiecare dintre celelalte subiecte (paragrafe).

Pasul 6: Finiseaza prin scrierea unei fraze si a unui paragraf.

Pasul 7: Citeste articolul si completeaza toate lucrurile pe care le-ai lasat in mod evident.  Acum pune-l deoparte pentru o zi sau doua.

Pasul 8: Acum mergi inapoi si citeste cu atentie articolul. Completeaza orice informatie despre care crezi ca trebuie sa fie acolo si scoate ceea ce nu e bun. In acest moment ai terminat. Citeste de citeva ori pentru a te asigura ca ti se pare bine.

Pasul 9: (Optional) Ai pe cineva in care ai incredere sa citeasca articolul pentru a-si spune parerea si pentru a gasi greseli?

Pasul 10: Publica articolul. Internetul a facut acest lucru simplu.

Scrie articole, creste performanta si fii fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *